måndag 12 mars 2012

Första gången för mycket

Igår blev det en dag för mycket första... :-)

Första gången ute i gå-stolen
Första utemöblerna kom ut
Första gången jag tränade på sisådär ett år
Första gången storasystrarna var barnvakter åt lillbrorsan
Första tanden ramlade ut ur Tuvas mun
Första gången vi gjorde sushi

Skön dag! Tjejerna var så stolta när de lyckades få Joel att somna i vagnen. Och som han sov! I tre timmar! Utomhus förstås :-) Maken klippte träden under tiden.

Storasyster lekte tandläkare på lillasyster och spådde att tanden skulle ramla ut under dagen och så blev det. Så lillasyster tyckte att syrran var en riktigt bra tandläkare. Hon var så spänd på att få komma till skolan och berätta att tanden ramlat ut. Hon har ju väntat länge på detta och är nog sist eller i princip sist i klassen med att tappa någon tand. Mina novemberbarn... Ida var också sen ;-)


 

















På kvällen försökte vi oss på att laga sushi. Fixade riset och försökte skära de masakrerade bitarna som fiskhandlar´n skurit till. Blev små bitar men flera på varje i stället. Ida hjälpte till och formade riset och skar avokado. Tuva hjälpte till att lägga på. Tillsammans med soja blev det riktigt gott!! Till och med Tuva åt lite. Fixade lite "gurksushi", risbollar med en gurkbit på :-) Och sen bjöd vi på efterrätt utan att tjejerna frågat efter det, de blev nog lite chockskadade ;-) God gino blev det och självklart väldigt uppskattat.


Hade även en riktigt trevlig kväll i lördags med Orrestavännerna! Smidigt o enkelt med köpmat och lite godis och snacks till efterrätt. Skönt att det är fler än vi som inte alltid är så välplanerade utan att det ibland funkar med en spontanträff! Tack vänner för att ni tog emot oss med så kort varsel och tack för en trevlig kväll!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar