tisdag 21 februari 2012

En bra vardag

Skjutsade tjejerna till skolan i halkan efter en hyfsat smidig morgon. Ett lass med sopor togs till återvinningsstationen. Vidare till bvc. 6490 gram tung och 64,2 cm lång. Växer på som han ska, lite liten ökning på längden denna gång men ingen fara. Vidare på mammaträff. Trevligt som vanligt men lite få pga mycket sjukdom :/ Men att fyra timmar kan gå så fort?!!
Man kan använda ett babygym på olika sätt...

Svänga förbi en bekant och införskaffa ytterligare en amningströja (så man har lite att byta med) och så hämta upp tjejerna. Ida ville leka men denna vecka är det strikt "läxorna först". Så hem och äta mellis sen läxor. Köra runt på dammsugaren, Ida plockade upp på rummet innan kompisen kom förbi. På med en tvättmaskin. Byta ut en sladd till symaskinen som tjejerna ville sy på. Maken spacklade lite i tvättstugan. Joel somnade till en stund, en av alla 30 minuters sovstunder. Skala potatis tillsammans med Tuva. Fixa grönsaker och fisken. Maten gick ner utan ljudliga protester. Lilleman intog potatis och var först ganska onöjd med just denna smak men det vände fort och jagade sen skeden istället.

Tjejerna spelade lite kort innan kompisen åkte hem. Lite semmeltillverkning och lite skidsemesterprat. Mera läxläsning samtidigt som maken läste saga för Tuva. Läggning utan knussel eller krusiduller. Undanplock i köket. Joel somna själv i sin säng (har aldrig hänt förut) efter att ha fått lite mat.

En ganska så smidig dag utan några större stridigheter. Tänk vad man kan vara glad för det lilla! Eller är det kanske det som är det stora? Att vara glad åt det lilla?

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ja man får inte glömma att vara glad för det lilla och att allt funkar som det ska i vardagen. = Stor trygghet.
    Symaskinssladden funkade förstår jag. Kul att även flickorna är sömnadsintresserade som mormor. Joel bara växer ser jag, tränar på gymmet och har redan besökt skolan. Vad blir det av denna grabb tro?
    Kram från mormor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är skönt att det funkar! Känner ju att jag har lite för lätt att fokusera på det som går lite emot. Men jag övar och övar och det går bättre vissa dagar, sämre andra ;-)

      Sladden funkade men vad svårt det var att byta den, att få bort den gamla, puh! Tuva var inte men alls men Ida och hennes kompis fixade allt själva, trädde tråden och "fixade" tyg... en gammal strumpa! Haha!!

      Joel ja, det går för fort!! Men vilken liten guldklimp man fått. Han charmar sin mamma flera gånger om dagen :-)

      Kramar i massor

      Radera