söndag 12 februari 2012

Schacklördag

Igår spelade Ida schackfyran. Det gick väldigt bra för hennes klass och de gick vidare till länsfinalen. Ida själv vann två partier, ett parti blev remi och så förlorade hon ett. Hon var ganska så besviken för det oavgjorda partiet eftersom hon skulle ha vunnit. Den andra flickan gjorde flera feldrag och Ida fick då rätta henne men Ida missade att den andra flickan har slagit över klockan så att Idas tid går. Och sen visste inte Ida att man får extra tid om motståndaren gör feldrag. Och det är ju så att varken föräldrar, lärare eller kompisar får kommentera eller lägga sig i. Men vi peppar henne till att det var bättre att det hände nu när det inte var så att de verkligen behövde fler poäng. Och så bra att hon fick lära sig det nu och kan till nästa gång :-)

Efter schacktävlingen tog vi en kort vända på stan och tog en fika tillsammans. Det är riktigt kul att se att man kan ha lite mysigt med alla tre och att det funkar att ha med dem på stan.

Maken stannade hemma igår och satte igång med tvättstugan. Drog lite el, vattenrör och satte upp lite skivor på väggarna :-) Skoj att han har lite motivation till sånt igen!

Igår kväll fick vi oväntat besök också :-) Tjejernas kusin med sambo och hundar kom förbi på en kaffe. Men de stannade lite till och vi köpte pizza och kebab och käkade tillsammans. Så trevligt!

Joel är mäkta intreserad av allt vi stoppar i oss, även pappas öl :-)

Och Ida fick en ny kompis i Shadow, hon är ju redan go vän med Zelda :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar