torsdag 11 oktober 2012

Stolt mor och glad förtroendevald

Är så grymt stolt över Tuvan! Hon har vågat laga ett hål hos tandläkaren idag. Hon var så rädd för sprutan med bedövning men efter pedagogisk förevisning om hur det går till så fixade hon lagningen. Efter en hel del vånda förstås. Men hon gjorde det! Är en stolt mor med en tår i ögonvrån. Sen känns det ju inte bra att hon har hål och att hon egentligen inte skulle behöva utsättas för att laga ett hål innan hon ens fyllt sju :/

Kontorsflytten gick snabbt och smidigt. Har inte hittat en plats för allt än men det ger sig vart efter. Har fått en lite segare dator men den är ok. Har förberett en massa inför nästa veckas medlemsluncher, kommande vidareutbildning för förtroendevalda och ringt upp några medlemmar som hade lite frågor. Det är intressanta samtal man har. En del ringer för att stämma av vad det är som gäller enligt lag och avtal och en del ringer för att få hjälp i olika frågor. Det är lite frustrerande ibland att inte kunna hjälpa. Och ännu mer frustrerande när medlemmar tror att Vårdförbundet kan göra något åt vissa problem som har uppstått. Eller att de anser att vi SKA göra något fast vi inte får, fast vi inte kan, fast motparten inte gjort något fel enligt gällande lag och avtal. Då blir ju medlemmarna upprörda. Det är ju självklart. Tror man att man ska kunna få hjälp fast det inte finns något att göra (trots att det inte är Vårdförbundets fel) så blir man besviken. Då har man en ordentlig pedagogisk utmaning. Att förklara hur allt hänger ihop. Ibland lyckas man, oftast vill jag säga, nå en förståelse i alla fall. Vissa gånger når man inte fram hur man än försöker. Men jag gillar verkligen att prata med medlemmar och jag får ofta positiv respons på mina samtal :-)
Jag gillar att de hör sig för om hur det ska vara. Det visar att de reflekterar och funderar och är medvetna. Klart man inte kan ha allt i huvudet och de gör så rätt att höra av sig. Utan deras information vet vi ju inte så mycket om vad som händer ute på arbetsplatserna.
Och allra roligast är förstås att kunna hjälpa till så att medlemmen blir nöjd! :-)

Är riktigt trött ikväll. Har tagit det lugnt men får rycka upp mig imorgon. Vi får ju gäster! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar