onsdag 14 december 2011

Shopping med barn, ett mammaäventyr

Haha, idag blev det en utflykt med en ledig Tuva och lilleman till Erikslund. Och det går ju som det går. Det här med att hinna så mycket... Var väl inne i max åtta affärer, inklusive ikea :-D

Kollade lite julklappar. Hittade en fin sak till Joel som jag köpte. Han kommer ju inte få så mycket. Tycker inte att det behöver vara exakt lika utan de får ju saker som de behöver allt efter som. Sen får de ju alltid så mycket julklappar av släkten att det primära är inte att de ska få supermycket från oss. Men det kommer att bli så att en av dem får mer än de andra men det kommer att komma alla till gagn :-)

Ja, när man är o handlar med barn alltså... Först ska man på toa, sen är ett barn törstigt, sen vill barnen gå till leksaksaffären, sen behövs det byta en blöja, in i en affär som mamman vill titta i, sen behövs det en fikapaus (tips från mig, billigt och supergott fika på CityGross), sen skulle det lekas på lekplatsen, ammas, barnet vill gå tillbaka till leksaksaffären, mamman börjar känna att tiden rinner iväg, barnet vill titta på kläder i en bestämd affär, mamman drar åt ikea för att hinna med det innan hon måste hem till den stora slutar skolan. Tar ovanvåningen på ikea och mamma o barn leker bla kurragömma på barnavdelningen, börjar närma sig nästa anhalt.... Lunch i ikearestaurangen men barnet fastnar på vägen och "lagar mat". Efter samtal om julklappsinköp med maken lossnar äntligen barnet och vi kan till slut köpa köttbullar som inte äts upp. Sen svängen på nedervåningen som avslutas med en gallskrikande bebis genom självscanningskassan, för att ute vid bilen komma på att man glömt införskaffa ett antal saker.... Puh! Nån som känner igen sig?! ;-)

Inte helt lättfotograferade...




2 kommentarer:

  1. Har nästan helt slutat åka ut med barnen till såna ställen... mest av den enkla anledningen att det är helt hopplöst att vara ensam med dem när de ständigt måste på toa när man är som längst ifrån. Tacka vet jag tiden då man hade två blöjbarn i dubbelvagn - då var man shoppingdrottning!

    Tycker du är tapper! Kram

    SvaraRadera
  2. Förstår det! Jag tycker det kan vara kul nån enstaka gång. Den största börjar ju dessutom tycka det är kul :-)
    Kram

    SvaraRadera