fredag 30 september 2011

Läcka i fjärrvärmen

Jaha, då var det fredag. Inte en helt fullt positiv fredag efter vad som hände igår. Det visar sig att det är ett fjärrvärmerör som gått sönder längre bort, och att den kammare som ska ta emot överflödigt vatten ca 100 m från vårt hus, blivit full och då rinner vatten tillbaka in i huset via den kulvert/yttre rör som fjärrvärmeröret löper i. Men åh vad smart! Inte ha något larm på kammaren som indikerar på en läcka eller att den är överfull och sen ha en sån konstruktion att när det är fullt rinner det tillbaka in i husen. Riktigt irriterad... Kanske fler än vi som fått problem?

Sen var det igång då, allt som jag inte orkar med. Försäkringsbolaget kan inte komma idag, inte ens för att ställa ner en avfuktare. Befarar dessutom att de kommer att tycka att det är vi som ska röja ur källaren. Men det är precis det jag inte vill, att maken ska spendera en massa timmar i källaren. Mamma tipsade om att skriva upp den tid vi lägger ner för att få kompensation för det och får se vad de säger på måndag. Jag tänker inte spendera hela helgen med att fixa med detta. Däremot gissar jag att maken har svårt att låta bli, han blir praktisk och vill gärna sätta i gång och greja fysiskt.

Ska försöka tänka på lite annat ett tag. Maken har gått ut och grillar kött i mörkret och snart blir det potatisgratäng, kött, sparris, majs och champinjoner, mmmmm :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar